Sølvpris nå i desember 2023

Her finner du gjeldende pris på sølv, sammen med en praktisk omregner mellom antall gram sølv til ikke bare norske kroner, men også amerikanske dollar og euro (NOK, USD og EUR). Akkurat nå er Sølvprisen 25,31 USD/oz (troy ounce), (i norske kroner ca. 27225 kr/oz. Om du i stedet konverterer prisen på sølv til gram, er prisen ca. 875,31 kr/gram (eller i kg ca. 875 312 kr/kg). Gjeldende valutakursdato for både sølv, USD og EUR er 2023-12-02. Troy ounce (oz) den vanligste masseenheten som brukes når man snakker om gull. 1 troy ounce (oz) er lik 31,103 gram.

Omregner sølv til norske kroner, dollar og euro

Nedenfor finner du vår smarte omregner mellom antall gram sølv til de vanligste valutaene norske kroner (NOK), dollar (USD) og euro (EUR). Konverteren fungerer som om du kan skrive i hvilket som helst av de fire feltene, og de tre andre oppdateres automatisk. Det betyr at du kan f.eks. kan skrive inn 100 i antall gram sølv for å finne ut hvor mye 100 gram sølv koster. Eller du kan skrive inn 1000 kr i feltet for norske kroner, for å finne ut hvor mange gram sølv du kan kjøpe for 1000 kroner.

gram sølv
NOK
USD
EUR

Utviklingen av sølvprisen det siste året

Nedenfor finner du historiske priser på sølv, i form av en graf som viser hvordan prisen på sølv har sett ut og utviklet seg det siste året.

Sølv: Det skinnende metallet med historisk betydning

Sølv, kjent for sin lustrøse glans og holdbarhet, er et metall som har fascinert menneskeheten i årtusener. Med kjemisk symbol Ag og atomnummer 47, har sølv vært verdsatt både som en form for valuta og for sin mange tekniske anvendelser.

Hva er sølv?

Sølv er et overgangsmetall som er karakterisert av sin høy elektrisk ledningsevne, termisk ledningsevne, glans, og reflektivitet. Disse egenskapene gjør sølv til et ettertraktet materiale i mange industrielle anvendelser, så vel som i smykker og kunst.

Historisk bakgrunn

Siden oldtiden har sølv vært brukt som en form for valuta, smykker, og i ulike bruksområder. Antikke sivilisasjoner som romerne og grekerne hadde et høyt estetisk og praktisk verdsatt for sølv, som det kan ses i deres kunstverk, mynter, og husgeråd.

Bruksområder for sølv

Sølvs egenskaper

Sølv er kjent for å være det metallet med den høyeste elektriske ledningsevne. Det er også kjemisk stabilt og korroderer ikke lett, selv om det kan anløpe når det er eksponert for svovelholdige forbindelser i luften. Sølv er også kjent for sin antibakterielle aktivitet, noe som gir det unike anvendelser i medisin og sanitære produkter.


Denne siden ble sist oppdatert 2023-12-02