Kobberpris nå i desember 2023

Her finner du gjeldende pris på kobber, sammen med en praktisk omregner mellom antall gram kobber til ikke bare norske kroner, men også amerikanske dollar og euro (NOK, USD og EUR). Akkurat nå er Kobberprisen 3,78 USD/lbs (pound), (i norske kroner ca. 4065 kr/lbs. Om du i stedet konverterer prisen på kobber til gram, er prisen ca. 8,96 kr/gram (eller i kg ca. 8 962 kr/kg). Gjeldende valutakursdato for både kobber, USD og EUR er 2023-12-02. Pound (lbs) er den vanligste masseenheten som brukes når man snakker om aluminium. 1 pound (lbs) er lik 0,454 gram.

Omregner kobber til norske kroner, dollar og euro

Nedenfor finner du vår smarte omregner mellom antall gram kobber til de vanligste valutaene norske kroner (NOK), dollar (USD) og euro (EUR). Konverteren fungerer som om du kan skrive i hvilket som helst av de fire feltene, og de tre andre oppdateres automatisk. Det betyr at du kan f.eks. kan skrive inn 100 i antall gram kobber for å finne ut hvor mye 100 gram kobber koster. Eller du kan skrive inn 1000 kr i feltet for norske kroner, for å finne ut hvor mange gram kobber du kan kjøpe for 1000 kroner.

gram kobber
NOK
USD
EUR

Utviklingen av kobberprisen det siste året

Nedenfor finner du historiske priser på kobber, i form av en graf som viser hvordan prisen på kobber har sett ut og utviklet seg det siste året.

Koppar: Et tidløst og viktig metall

Koppar, med kjemisk symbol Cu og atomnummer 29, er et av menneskehetens eldste kjente metaller. Med sin karakteristiske rødlige farge har koppar blitt verdsatt for sin skjønnhet og anvendelighet i tusenvis av år.

Hva er koppar?

Koppar er et mykt, formbart, og ledende metall, kjent for sin varmeledningsevne og elektriske ledningsevne. På grunn av disse egenskapene har koppar hatt en sentral rolle i utviklingen av menneskelig sivilisasjon og teknologi.

Historisk bakgrunn

Historiske funn viser at koppar har vært i bruk i over 10 000 år. Antikke sivilisasjoner som sumererne, egypterne og grekerne brukte koppar til verktøy, våpen, og smykker. I tillegg var kobber en viktig komponent i bronse, en legering av kobber og tinn, som navnet på bronsealderen antyder.

Bruksområder for koppar

Koppars egenskaper

Koppar er kjent for sin gode ledningsevne for varme og elektrisitet, noe som gjør det til et ideelt materiale for elektriske applikasjoner. Det er også kjent for sin korrosjonsbestandighet, spesielt når det er eksponert for fuktige forhold. Over tid kan overflaten av koppar utvikle en grønn patina, som gir den en karakteristisk antikk utseende.


Denne siden ble sist oppdatert 2023-12-02